Palkkailmoitus

Työtapaturma- ja ammattitautivakuutus

Kirjaudu

x Kirjautuminen: Tarvitset kirjautumiseen käyttäjätunnuksen ja salasanan. Löydät tunnuksen ja salasanan paperisen palkkailmoituslomakkeen etusivulta. Käyttäjätunnus ja salasanat toimivat niin kauan, kunnes olet lähettänyt palkkailmoituksen. Jos jätät tallentamisen kesken ja kirjaudut ulos ennen lähettämistä, pääset jatkamaan täyttämistä kirjautumalla palveluun uudelleen.
x Palkkailmoituksen lähettäminen: Lähettämisen jälkeen saat näytölle ilmoituksen: "Palkkailmoitus on lähetetty, kiitos. Kirjaudu ulos vielä ennen kuin poistut sivulta." Tämän jälkeen et voi enää muokata palkkailmoitusta. Lähettämääsi palkkailmoitusta et pääse enää katsomaan. Saat itsellesi kopion palkkailmoituksesta klikkaamalla "Lataa palkkailmoitus pdf-tiedostona" ja tulostamalla pdf-lomakkeen. Pdf-lomaketta varten tarvitset Adobe Reader -ohjelman.
x Irtisanominen: Sähköisellä palkkailmoituksella et voi irtisanoa vakuutusta. Irtisanomisen voit tehdä palauttamalla paperisen lomakkeen sivun, jossa kysytään jatkuvan vakuutuksen irtisanomistiedot. Irtisanomiseen vaaditaan päättymisen syy ja vakuutuksenottajan allekirjoitus sekä päättymispäivä.
x Palkkailmoituksen täyttöohje 2018: Täyttöohjeessa on kerrottu lisätietoja palkkailmoituksesta. Täyttöohjeen lopussa on kerrottu omistajien kuulumisesta työtapaturma- ja ammattitautivakuutukseen. PI_täyttöohje_2018.docx
x Luokitusekspertti: Vakuutuksen ammattikoodina käytetään Tilastokeskuksen Ammattiluokitus 2010- mukaista ammattiluokkaa. Tilastokeskuksen LuokitusEkspertillä voit tarkistaa vastaako ammattikoodi yrityksessäsi tehtävää työtä. Tarvittaessa voit korjata palkkailmoitukselle ammattikoodin. http://www.stat.fi/meta/luokitukset/luokitusekspertti/query_ammatti.xq